اخبار اداره

فواید فرزند آوری

آثار و فواید فرزند آوری برخانواده

وجود فرزندان در خانواده آثار و فواید جسمانی و روحی روان شناختی فراوانی برای والدین به دنبال دارد خانواده هایی که صاحب فرزند بیش ازخانواده هایی بدون فرزند از زندگی لذت می برند

 پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: فرزندان برای پدر گلی خوشبو از جانب خداست که آن را می بوید  این گل را خداوند میان بند گانش تقسیم کرده است

                                                                               ( بحار الانوار:ج ۱۰۴ ص ۹۸ح ۶۸)

 فرزند درخانواده ایرانی دارای اهمیت فوق العاده ای است ودر نگا هی کلان فرزند به خصوص فرزندان ذکور باعث زینت و آبروی خانواده و نماینده پدر و عصای دست او بوده است واز یک سو موجب تشخیص و هویت خانواده می شود و از سوئ دیگر جود فرزند یافرزندان ،زمینه ای برای تداوم رندگی مشترک زوجین و سپری ستبر در برابر فرو پاشی خانواده به شمار می آید از این رو هنوز هم در خانواده های معاصر ایرانی نا باروری و نداشتن فرزند عمل طلاق و نوعی سر شکستگی و عیبی بزرگ در میان خویشاوندان محسوب می شود.

 با این تو صیف بنظر می رسد تو صیه به فرزند آوری و تبیین برکات آن در زندگی از نگاه اسلام، فرهنگ ایران و یافته دانش تجربی ، به نوعی اشاره به بخش مهمی از جنبه های کیفیت زندگی در خانواده دارد

 وجود فرزندان درخانواده بر ساحت های مختلف زندگی اثر می گذارد از جمله مشکلات و ناهمواری ها، سلامت جسمی و شاد کامی والدین، استحکام بنیان خانواده، ار تقاء تشخصین انسانی ودر جات معنوی پدر و مادر

 در پایان پنج مورد از ثمرات و تا ثیر گذاری فرزند بر ساحت های مختلف زندگی اشاره شود فرزند عامل:

  •  اقتدار و نیروی مندی والدین
  • رشد شخصیت والدین
  • v    سلامت و شاد کامی والدین
  • v    امنیت و استحکام خانواده
  • سر مایه معنوی والدین

             تهیه کننده: صدری کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت شهرستان اشکذر

علائم کرونای انگلیسی در کودکان

متخصص کودکان و فوق تخصص گوارش، کبد و اندوسکوپی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گفت: با استناد به گزارش های جهانی موارد ابتلا و مرگ و میر کودکان مبتلا به ویروس جهش یافته کرونا (کرونای انگلیسی) افزایش یافته و با علائمی همچون بی اشتهایی، سرفه، اسهال، استفراغ و … بروز می کند.اجتماعی

مهران موحد محمدی با اشاره به تفاوت هایی که در ویروس جهش یافته کرونا نسبت به قبل اتفاق افتاده است، اظهار کرد: در کرونای انگلیسی شدت بیماری بیشتر شده است، درحالی که پیش از این ممکن بود با ابتلای یک نفر از اعضای خانواده به کرونا، سایر اعضای خانواده مبتلا نشوند، اما در این گونه جهش یافته، فرد مبتلا تعداد بیشتری از اعضای خانواده را می تواند مبتلا کند، به همین دلیل توصیه می شود افراد دو ماسک بزنند.

وی به تفاوت دوم ویروس جهش یافته کرونا با ویروس قبلی اشاره کرد و گفت: در کرونای انگلیسی شدت علائم بیشتر شده است، به گونه ای که در کرونای قبلی در مدت یک هفته علائم ظاهر می شد، اما در این جهش انگلیسی در مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت افراد بد حال می شوند. بنابراین میزان مرگ و میر نیز بالاتر می رود، چراکه یا افراد دیر مراجعه می کنند یا به علت مراجعه زیاد به بیمارستان ها و تجهیزات محدود بیمارستان ها، امکان خدمت رسانی کامل به افراد وجود ندارد و ناخودآگاه میزان مرگ و میر افزایش پیدا می کند.

کودکان؛ ناقلان بیماری در خانواده

این متخصص کودکان، با استناد بر آنچه در مقالات علمی جهان منتشر شده، افزود: کودکان زیر ۱۰ سال و بالغین بین ۲۰ تا ۴۰ سال بیشتر درگیر کرونای انگلیسی می شوند. در کرونای قبلی نیز کودکان مبتلا می شدند و حتی مواردی مرگ و میر نیز داشتیم، اما به این شدت شایع نبود. در حال حاضر آنچه در دنیا گزارش شده است موارد ابتلا و مرگ و میر کودکان بسیار بالاتر از قبل بوده و از طرفی کودکان ناقلان خوبی هستند و بیشتر بیماری را به اعضای خانوده منتقل می کنند.چطور بهترین رتبه را در الکسا داشته باشم با کلیک اول !راهکارهای تبلیغات موفق در گوگل فقط با کلیک اول اینجاست !!بهترین نرم افزار یکپارچه همکاران سیستم معرفی شد + نسخه رایگانعید نزدیکه! بهترین هدیه های سازمانی رو از اینجا انتخاب کن

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر افراد ماسک می زنند و توصیه های بهداشتی را رعایت می کنند، گفت: توصیه شده است هر فردی با علائم سرماخوردگی یک مبتلا به کرونا حساب شود.

علائم کرونا در کودکان

این فوق تخصص گوارش از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به علائم کرونا در کودکان اشاره کرد و توضیح داد: در کودکان مانند بزرگسالان شایع ترین علامت بیماری بی اشتهایی، سرفه، اسهال، استفراغ و … است. در حال حاضر موارد اسهال و استفراغ بیشتری در کودکان دیده می شود. با توجه به اینکه معمولا اسهال_استفراغ عفونتی است که بیشتر در تابستان بروز می کند، اما در این فصل به نظر می رسد به علت کرونا خود را با این علائم نشان می دهد.

موحد محمدی، به توصیه سازمان جهانی بهداشت اشاره کرد که کودکان زیر ۲ سال نباید ماسک بزنند و ادامه داد: فقط باید از حضور کودکان در تجمعات اجتناب شود. راه پیشگیری دیگری وجود ندارد.همچنین ما پزشکان نیز در کلینک ها و مطب ها سعی می کنیم کودکان را زودتر ویزیت کنیم تا از محیط خارج شوند.

وی در ادامه افزود: براساس گزارش های جهانی در کرونای قبلی کودکان آنقدر درگیر نمی شدند و فراوانی ابتلای کودکان به کرونا کم بود و از طرفی در صورت ابتلا در کودکان علائم خفیفی بروز می کرد، اما اکنون آن ها نیز در معرض خطر و چه بسا خطر جدی تری هستند.

این متخصص کودکان به تاریخچه بیماری های ویروسی اشاره و خاطرنشان کرد: در گذشته نیز ویروس هایی بودند که کودکان را کمتر مبتلا می کردند و بیشتر بزرگسالان مبتلا می شدند. دلیل آن هم تنها به علت تمایل ساختاری ویروس نسبت به بدن بزرگسالان است که متأسفانه در جهش انگلیسی ویروس کرونا این امر به گونه ای شده که کودکان نیز همچون بزرگسالان در معرض خطر هستند و حتی موجب ابتلای بیشتر کودکان نسبت به قبل شده است.

در جهش جدید ویروس زمان بسیار محدود است

وی با اشاره به اینکه با نگاه خوشبینانه، کرونا ممکن است تا پایان سال ۱۴۰۰ ریشه کن شود، گفت: لازم است تا از دورهمی ها، سفرها و … پرهیز کنیم تا از اتفاقات ناگوار و غیر قابل جبران همچون مرگ عزیزان مان جلوگیری کنیم و در آینده پشیمان نشویم. در کرونای قبلی گفته می شود در نهایت فرد در بیمارستان بستری می شود، اما در این مورد فرد به مرگ نزدیک تر می شود.

موحد محمدی از افراد خواست تا در هر سنی با کوچک ترین علائمی همچون سرفه، آبریزش بینی، گلو درد، اسهال، استفراغ، حالت گیجی و بی حالی به پزشک مراجعه کنند و تأکید کرد: در جهش جدید ویروس، زمان بسیار محدود است و حال فرد به سرعت رو به وخامت می رود و حتی منجر به فوت می شود.

وی با یادآوری اینکه در حدود صد سال پیش نیز آنفلوانزای اسپانیایی بسیار شایع شد که پیک آن حدود دو سال طول کشید، خاطرنشان کرد: جمعیت دنیا در آن زمان یک میلیارد و نیم بود و ۵۰۰ میلیون نفر مبتلا شدند (چیزی حدود ۳/۱ جمعیت) و حدود ۵۰ مییلیون نفر فوت شدند. اکنون انتظار داریم با توجه به پیشرفت علم و تولید واکسن مرگ میر، به شدت آنفلوانزای اسپانیایی نباشد.

این پزشک فوق تخصص با تأکید بر اینکه باید به هر واکسنی که دسترسی داریم آن را تزریق کنیم، تصریح کرد: تنها راهی که با آن می توان جلوی جهش های ویروس را گرفت این است که بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مردم دنیا واکسینه شوند و لازم است تا همه مردم حتی کشور های همسایه نیز واکسن بزنند.

موحد محمدی به سابقه ایران در تولید واکسن اشاره کرد و گفت: از آنجایی که ایران سابقه طولانی در تولید واکسن و تکنولوژی ساخت آن دارد و واکسن هایی که اکنون در کودکان تزریق می شود به جز آنفلوانزا ساخت ایران است؛ بنابراین حتی اگر واکسن ایرانی کرونا نیز تولید شود به نظر می رسد می تواند مؤثر واقع شده در حد واکسن روسی و چینی باشد. به امید روزی که همه مردم واکسینه بشوند.

روز جمهوری اسلامی ایران چه روزی است؟

روز جمهوری اسلامی ایران مصادف با ۱۲ فروردین ماه است که اگر می خواهید بدانید علت نامگذاری روز ۱۲ فروردین به عنوان روز جمهوری اسلامی چیست در این مطلب با ما همراه باشیدبه گزارش خبرگزاری بسیج؛ ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران در تاریخ انقلاب اسلامی ایران یک روز تاریخی و به یاد ماندنی است که بخشی از تاریخ پر افتخار نظام اسلامی را شامل می‌شود. در روز ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران نوع نظام به عنوان جمهوری اسلامی توسط مردم با رای بالا انتخاب می‌شود. نظامی که در آن دو رکن اساسی جمهوریت و اسلامیت هر دو با هم لحاظ می‌شود و حکومتی تاسیس می‌شود که سابقه تاریخی ندارد، حکومتی که از روی الگوی حکومت نبوی و علوی اقتباس شده است، حکومتی را که، ولی فقیه‌ای مجتهدی به دور از هوا و هوس زمام امور آن را بر عهده دارد. در روز پربرکت ۱۲ فروردین که روز جمهوری اسلامی ایران نامیده شده است، نظامی متولد شد که نور اسلام عزیز را، دگر باره، نه فقط در ایران، بلکه در سراسر جهان متجلّی ساخت.

شعار اصلی انقلاب، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود که میلیون‌ها ایرانی آزاده و مسلمان در طول مبارزه‌ها در جای جای ایران اسلامی فریاد کشیده بودند. این شعارها، حکومتی را پایه ریزی می‌کرد که عدالت اسلامی، از هدف‌های والای آن بود. چه زیبا و خاطره انگیز است، عدد دوازده: شمار ماه‌های سال در نزد خدا ۱۲ ماه است؛ دوازده برگزیده خداوند، در میان بنی اسرائیل؛ دوازده چشمه که به فرمان خدا برای بنی اسرائیل در دوران سرگردانی از زمین جوشید؛ دوازده برج فلکی و آن گاه دوازده امام معصوم که درود خدا بر آنان باد. دوازدهم بهمن نیز، روز فرود خمینی کبیر بر سرزمین نور است و اینک دوازدهمین روز از فروردین؛ روز جمهوری اسلامی ایران. ۱۲ فروردین روزتحقق آرمان‌های بلند مردم بود؛ مردمی که در راه انقلاب، زندان ها، تبعیدها، شکنجه ها، سختی‌ها و محرومیت‌های زیادی کشیدند و شهادت بهترین فرزندان خود را دیدند، بعد از پیروزی انقلاب، در یک همه پرسی تاریخی، برای تحقق آرمان‌های والای شهیدان، به استقرار جمهوری اسلامی، رأی دادند.۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران، یوم اللّه و روز احقاق حق و پیروزی دین بود؛ روزی که افسون ساحران جادوگر، و تلاش خناسان وسوسه گر باطل گشت؛ روزی که کشتی تلاش این ملت در ساحل استقرار و استقلال، لنگر انداخت؛ روزی که آتش افروخته شده از سوی جهان خواران نمرود سیرت، به باغستان پرثمر و پُرسود جمهوری اسلامی بدل گردید و صلای «بَردا و سلاما» شعله‌های ملتهب کینه توزی‌ها را به نفع حق و در خدمت خلیل زمان، خمینی بزرگ، فرو نشاند. روزی که سکه دقیانوس از رواج افتاد و نام حق بر همه جا سایه گستراند.

روز جمهوری اسلامی ایران چه روزی است | روز جمهوری اسلامی چه سالی بود

علت نامگذاری روز ۱۲ فروردین به عنوان روز جمهوری اسلامی چیست؟

بعد از ۲۲ بهمن و به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی ایران توسط مردم و به رهبری امام راحل روز ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران نوع حکومت ایران توسط خود مردم انتخاب شد و مهر تاییدی شد بر حرکت و جریان مردم در اوایل انقلاب، حکومتی که با قید جمهوریت مردم را و با قید اسلامیت نوع دین رایج و قانون حاکم بر آن حکومت را تبیین میکند و همین علت نامگذاری روز ۱۲ فروردین به عنوان روز جمهوری اسلامی ایران است؛ که همه و همه با انتخاب آگاهانه و آزادانه مردم و در پرتو فرمایشات پدرانه و ناصحانه امام راحل صورت گرفت. تا مردم ایران اسلامی در ۱۲ فروردین آن سال‌ها بگویند که ما بیدار و زنده و پویا و حماسه آفرینیم. روز ۱۲ فروردین در تقویم ایران روز جمهوری اسلامی نامگذاری شده و تعطیل رسمی است. در این روز نتایج همه‌پرسی نظام جمهوری اسلامی در ایران (رای آری ۹۸ ٫ ۲ درصد) اعلام شد.

بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی رحمهم الله، در پیامی به ملت ایران، ۱۲ فروردین را روز عید نامیدند در قسمتی از این پیام آمده است «صبحگاه ۱۲ فروردین که روز نخستین حکومت الله است، از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند؛ روزی که کنگره‌های قصر ۲۵۰۰ ساله حکومت طاغوتی فرو ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بر بست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست.»

دوازده شهر شهادت را آذین بستیم، دوازده ستون برافراشتیم، به تعداد دوازده ماه سال، دوازده برجِ فلک، دوازده امام معصوم، دوازده نهر خون، دوازده شهر در هم کوبیده، دوازده ستون بر افراشتیم از نور، از آزادی، از پیکر شهیدان، از رایت شرف… بر شانه پرتوان ۱۲ فروردین، عرش جمهوری اسلامی را نهادیم، به سنگینی ۹۸.۲ درصد آرای این ملت.

به راستی که ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران، به زیبایی، توطئه‌های دشمنان را از میان برد و آنان را که حکومتِ جمهوری را بی اسلام می‌خواستند، به کناری افکند. این مردم بودند که در روز‌های دهم و یازدهم فروردین ۱۳۵۸ با حضوری آگاهانه و تصور نشدنی، در پای صندوق‌های رای، پیروزی انقلاب اسلامی را تحقق بخشیدند. ولی فقیه، بر اساس قانون الهی، ولایت امر و امامت اُمت را بر عهده می‌گیرد و علاوه بر تأمین زندگی مردم، مسؤول هدایت آنان نیز هست. بدین ترتیب، برای تحقق چنین امر بزرگی، باید رسما نظام مشخصی بر ایران حاکم می‌شد تا زمینه دستیابی به آن هدف‌های بزرگ را فراهم آورد. این گونه بود که ۱۲ فروردین پدید آمد و نظام پربرکت جمهوری اسلامی، بر کشور عزیز ما سایه افکند.

در طول تاریخ، ایرانیان، همواره عدالت، اخلاق و حق را خواسته اند. اسلام نیز از احکام استوار بر حق و عدل و تأکید بر صلاحیت زمامداران سرشار است. بنابراین، معقول است که مردم حکومت اسلامی و حاکم عادل بخواهند، تا آرمان‌های مادی و معنوی ایشان برآورده شود، این خواسته‌ای بود که ملت مسلمان ایران با رای مثبت به حکومت دینی در ۱۲ فروردین بدان دست یافت.

هدف پایانی در شعار‌های مردم، جمهوری اسلامی بود. کلمه «جمهور» به معنای توده مردم است و گنجانده شدن چنین کلمه‌ای برای نظامِ بعد از انقلاب، مردمی بودن آن را نشان می‌دهد و تأثیر رأی مردم را در سرنوشت خودشان، بیان می‌کند. واژه «اسلامی» نیز آن را از دیگر نظام‌های جمهوری جدا می‌نماید و بر حاکمیت ارزش‌های الهی و قرآنی بر اجزای نظام دلالت می‌کند.

تشکیل جمهوری اسلامی نه فقط اراده ملت را بر سرنوشت خود به اثبات رساند و برای آنان استقلال و آزادی را به ارمغان آورد، بلکه امید را در دل محرومان و مستضعفان جهان برافروخت که آنان نیز می‌توانند بعد از قرن‌ها رنج و درد، جلوه‌ای از وعده خداوند تبارک و تعالی را ببینند؛ همان وعده پیروزی مستضعفان بر مستکبران را، که کتاب وحی، آن را نوید می‌دهد.

مقام معظم رهبری حضور گسترده مردم در یوم اللّه ۱۲ فروردین و رأی قاطع آنان را رای اسلام و اندیشه‌های اسلامی برشمرده و می‌فرمایند: «مردم اسلام را می‌خواهند. این از روز اوّل گفته شد و در طول سال‌های متمادی نیز تجربه گردید. امروز هم واضح‌ترین حقیقت در نظام ما این است که آحاد و توده مردم از نظام حاکم بر کشور می‌خواهند که مسلمان باشد… و اسلام را در جامعه تحقق ببخشد. این حکومت و این نظام، با این نام در دنیا اعلام شد و تشکیل گردید. مردم هم رأی دادند، و نام جمهوری اسلامی را حاکی از اسلام دانستند لذا آرایشان را به نام جمهوری اسلامی در صندوق ریختند.

اعلام حکومت جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ فروردین، جوانه‌های اندیشه و عمل را در جامعه‌های جهان سوم و ملت‌های مستضعف جهان، رویاند و شکوفا کرد؛ آنان را که از الگو‌های غربی دل سرد و نومید شده بودند، به اندیشه و اراده‌ای نیرومند برای ساختن جامعه‌ای نو و اسلامی، مجهز کرد. مسلمانان ستم دیده و محروم جهان، دریافتند که با پشتوانه آموزه‌های دینی و اراده ملّی همانند ملّت ایران، می‌توانند بر مشکلات پیروز شوند و حکومتی مردمی و دلخواه، تشکیل دهند.

روز جمهوری اسلامی چه سالی بود؟
روز جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸ نامگذاری شده است و پس از استقرار جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸، جنبش بیداری اسلامی در جهان بیش از پیش، شتاب گرفت و بسیاری از جوانان، دانشگاهیان، روحانیان و تحصیل کرد مسلمان، برای حل مشکلات مسلمانان، به اسلام توسّل جستند. این نهضت عظیم جهانی که با الهام از حرکت اسلامی امام خمینی ایجاد شد و رونق گرفت به تغذیه فکری پیاپی نیاز دارد. از مهم‌ترین منبع‌های آن، آثار و دیدگاه‌ها و نظریه‌های امام خمینی است که در دوراندیشی فکری و فرهنگی نهضت بیداری اسلامی معاصر، موثر خواهد افتاد. انقلاب اسلامی ایران، نظامی سیاسی، اجتماعی را پدید آورد که بر دیانت اسلام و بازگشت به سنت‌های پسندیده استوار است. این نظام که در ۱۲ فروردین ۵۸، رسمیت یافت، دغدغه‌ها و دلمشغولی‌های نخبگان جامعه را به دنبال داشت. آنان برای یافتن روش‌ها و پاسخ‌های در خور اسلامی و علمی، درباره پدیده‌ها و حادثه‌های جدید، از نظریه‌های امام خمینی الهام گرفتند و حکومتی پا بر جا و رخنه ناپذیر با پشتوانه مردمی نیرومند پدید آوردند و آن را الگوی ملت‌های جهان نشان دادند.

امام خمینی (ره) در پیام خود به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران از حضور مردم در این همه پرسی تشکر کرده و چنین فرمودند: «من به دنیا اعلام می‌کنم که در تاریخ ایران چنین رفراندومی سابقه ندارد که سرتاسر مملکت با شوق و شعف و عشق و علاقه به صندوق‌ها هجوم آورده و رأی مثبت خود را در آن ریخته و رژیم طاغوتی را برای همیشه در زباله دان تاریخ دفن کند. من از این هم بستگی بی مانند که جز مشتی ماجراجو و بی خبر از خدا، همه و همه به ندای آسمانی «و اعتصموا بحبل الله جمیعا» لبیک گفتند و با تقریبا اتفاق آرا، به جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند و رشد سیاسی خود را به شرق و غرب ثابت کردند، تقدیر می‌کنم.»

استاد شهید مطهری رحمهم الله واژه «جمهوری اسلامی» را چنین تفسیر می‌کنند: «مسئله جمهوری مربوط است به شکل حکومت؛ یعنی این که مردم حق دارند سرنوشت خود را خودشان در دست بگیرند و کلمه «اسلامی» محتوای این حکومت را بیان می‌کند. به این ترتیب، جمهوری اسلامی؛ یعنی حکومتی که شکل آن انتخاب رئیس حکومت، از سوی عامه مردم است و محتوای آن هم اسلامی است و با اصول و مقررات اسلام اداره می‌شود.»

۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸ در تقویم رسمی ایران به عنوان روز جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده است و در روز جمهوری اسلامی ایران، مردم ایران به حکومت جمهوری اسلامی رای آری دادند.

روز طبیعت

اشاره

سیزدهم فروردین ماه هر سال، روز پایان جشن های نوروزی است. در این روز، مردم بنا بر سنتی فرهنگی، از خانه ها بیرون می آیند و به دشت و صحرا و باغ می روند تا آخرین روز عید را در طبیعت، ودر کنار سبزه و گیاه و آب روان چشمه ها و جویبارها بگذرانند. این روز زیبا را، «روز طبیعت» نام گذاری کرده اند؛ روزی که باید در کنار بهره مندی از طبیعت زیبا و آب و هوای نیکو، بکوشیم آن را به زباله دانی همگانی تبدیل نسازیم و به همه نشان دهیم که «روز طبیعت» فقط یک شعار نیست؛ بلکه نشانه شعور بالای مردمی است که می خواهند سال های سال از این طبیعت زیبا بهره مند گردند.

بهانه ای برای با هم بودن

در این عصر جدید که همه جا را آلودگی های مختلف پر کرده، و ماشین و دود و سر و صدا همه جا هست، مردمان به دنبال لحظه ای برای آرامش و بهانه ای برای دیدن همدیگر و با هم بودن هستند. شاید سیزدهم نوروز، تنها یک بهانه است؛ بهانه ای برای آشتی با طبیعت و به یاد زلالی آب، استواری کوه، و چشم نوازی درخت افتادن. از صبح زود، هر چند خانواده را می بینی که به خارج شهر می روند. در آن جا، خانواده ها با شور و نشاط و دسته دسته، در کنار آب و سبزه یا زیر درختان بساط خود را می گسترانند. بچه ها بازی می کنند، مادران مشغول پخت و پز می شوند و پدرها هم از همه جا صحبت می کنند و در یک کلام، همگی روز خوشی را پشت سر می گذارند.

فرهنگ سازی

فرهنگ احترام به طبیعت را باید از کودکی آموخت و در بزرگسالی به کوچک ترها آموزش داد. «روز طبیعت»، فرصت بسیار مناسبی است تا این درس بزرگ را به فرزندان دلبندمان بیاموزیم. آن ها باید بدانند که طبیعت زیبای سرزمینمان ایران، خانه بزرگ تر همه ما به شمار می آید و ضرر آسیب رساندن به درختان و سبزه زارها، ابتدا به خودمان برمی گردد. اگر کودکان یاد بگیرند که درختان، ریه های تنفسی زمین هستند و بدون آن ها، حیات روی زمین رو به نابودی می رود، هیچ گاه به از بین رفتن طبیعت شگفت انگیز کشورمان راضی نخواهند شد. کودکان امروز، پدران و مادران فردای این سرزمین اند و با این فرهنگ سازی درست، می توان عشق به طبیعت را در دل آن ها کاشت.

رستاخیز طبیعت

باید طبیعت را گرامی داشت؛ زیرا بهترین هدیه از طرف خداوندگار عالم، به بندگان است و هیچ کس نمی تواند آن ها را شماره کند و شکرش را به جا آورد؛ چنانکه سعدی می فرماید:

از دست و زبان که برآیدکز عهده شکرش به درآید

بهار، رستاخیز طبیعت، زندگی ساز، دشمن مرگ و وسیله ای برای برانگیختن و بسیج مردم از نواست. در زیبایی های طبیعت، می توان عشق و زندگی را جستجو کرد. دوباره زیستن را با بهارش، دوباره سرودن را با قناری هایش و دوباره به منزل رسیدن را با آبشارهایش آغاز نمود. می توان از بلبل و گل، عشق و دلدادگی آموخت؛ با شبنم سحرگاهان، اشک ناامیدی را فراموش کرد؛ از شکوفه هایش لبخند آموخت؛ با امواج دریا، راز دل گفت؛ و زیبایی واقعی را با عکس مهتاب، در آب دید. ما همه به طبیعت زیبا، دست نخورده، شگفت و بی پایان ایران عزیزمان بدهکاریم.

طبیعت در کلام معصومان

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:«نخل را نسوزانید و آن را در آب غرق نکنید. درخت بارور را قطع ننموده و زراعت و کشاورزی را به آتش نکشید؛ زیرا شما نمی دانید، شاید در آینده به آن نیازمند شوید».

حضرت علی علیه السلام فرمود: «نگاه کردن به سبزه، موجب شادابی است».

حضرت امام صادق علیه السلام فرمود: «زندگی با سه چیز خوش است: هوای پاک، آب فراوان و گوارا، و زمین نرم و آماده کشاورزی».

حضرت امام کاظم علیه السلام فرمود: «سه چیز به دیده روشنی می بخشد: نگاه به سبزه، نگاه به آب روان، و نگاه به صورت زیبا».

طبیعت در کلام مقام معظم رهبری

اهمیت درخت و گیاه

مقام معظم رهبری، حضرت آیت اللّه خامنه ای، با اشاره به این که هر سال درختکاری می کنند و به کاشت درخت می پردازند، درباره اهمیت درخت، این سبزینه حیات می فرمایند: «درخت، مظهر حیات در طبیعتی است که ما آن را با نگاه عامیانه، بی جان می پنداریم». ایشان سپس ادامه می دهند: «درخت و گیاه، تا کنون تنها راهروهایی هستند که انسان از طریق آن ها، توانسته به منابع عظیم و متنوع غذایی در زیر خاک دسترسی پیدا کند. … اگر گیاه نباشد، انسان نیست. اگر گیاه نباشد، حیوان نیست. با توجه به چرخه پیچیده طبیعت و تأثیر متقابل آب و هوا و خاک و درخت بر روی یکدیگر، اگر گیاه نباشد، هوا هم نیست. گیاه، یک پایه اساسی وجود است».

امانت الاهی

همه نعمت های خداوندگاری، در دست ما انسان ها امانت است و باید آن را برای نسل های بعد حفظ کنیم و سالم به آن ها بسپاریم. یکی از این نعمت ها، طبیعت شگفت این سرزمین و منابع طبیعی فراوان آن است که باید امانتداران خوبی برای آن باشیم. مقام معظم رهبری، با اشاره به این امانتداری خطیر می فرماید: «باید همه چیز را که خدای متعال در این کشور به ودیعه گذاشته است، احیا کنیم و در اختیار نسل کنونی و نسل آینده قرار بدهیم. منابع طبیعی… [و] طبیعت نیکویی که در اختیار ماست، میراث عظیمی که گذشتگانمان در اختیار ما گذاشته اند و خیلی چیزهای دیگری که در اختیارماست، باید آن ها را احیا کنیم و در واقع، نِعَم الاهی را استخراج نماییم».

حفظ منابع طبیعی

همه ما می دانیم که منابع طبیعی، محدود است و امکان تمام شدن آن وجود دارد. پس بر ماست که با برنامه ریزی حساب شده، جلو هدر رفتن و نابودی این منابع کمیاب الاهی را بگیریم و نگذاریم آن ها، به این راحتی از کف بروند. مقام معظم رهبری، درباره همین مسأله می فرماید: «ما باید بتوانیم با برنامه ریزی های دقیق، با مدیریت قوی و با اصرار و جدیت در کار، خودمان را از تضییع خسارت بار منابع حیاتی و طبیعی، مانند درخت و آب و خاک نجات بدهیم». ایشان سپس در ادامه می فرمایند: «امیدوارم که ان شاء اللّه همه ـ هم دولت، هم آحاد مردم و هم مسئولان بخش های متفاوت، به مسأله مهم حفظ منابع طبیعی، گیاه، درخت، کشاورزی، استفاده بهینه از آب، خاک و امکانات گوناگون دیگر، به طور جدی بپردازند».

خرافه؛ ممنوع

دین مبین اسلام، با خرافه و اعتقاد به نحسی روز سیزده نوروز مخالف است؛ وگرنه، رفتن به دل طبیعت، جلابخش روح است و جان را مصفا می کند. مقام معظم رهبری، حضرت آیت اللّه خامنه ای، در کلامی ارزشمند، با اشاره به این مسأله می فرمایند: «ما ایرانی ها، عید نوروز را دوست می داریم و آن را جشن می گیریم، اما جشن ما، یک جشن سالم است…؛ البته بعضی از مراسم هست که قابل اصلاح نیست. مثلاً اسلام درباره مراسم خرافی از روی آتش پریدن، حرفی ندارد و (آن را) تأیید نمی کند؛ اما هیچ اشکالی نمی بیند که مردم، فرض بفرمایید در مناسبتی از مناسبت های عید، به فضای باز بروند، با سبزه و طبیعت و صحرا دیداری تازه کنند، و طبیعت را با یکدیگر نزدیک کنند و لذت صحیح و سالم ببرند؛ (این ها) مانعی ندارد».

جشن نیمه شعبان

برگزاری مراسم جشن نیمه شعبان

دربرگزاری مراسم نیمه شعبان فقط مختص به ایران نیست. از دیگر کشورهایی که چنین مراسمی آن هم به شکل وسیع برپا می‌کنند، می‌توان به کشورهای عراق،لبنان، مصر، بحرین، یمن و آذربایجان اشاره کرد.

همچنین کشورهایی مانند هند، پاکستان، امارات متحده عربی، تونس و مراکش که در آن‌ها شیعیان در اقلیتند نیز مراسم وسیعی به همین مناسبت برگزار می‌شود.

حقیقت امر این است که آن‌ چه که بیش از همه برگزاری مراسم نیمه شعبان را آسان‌ تر می‌کند، اعتقاد برخی از فرقه‌ های مهم اهل تسنن به حجت بن حسن و ظهور اوست.

ایران

مراسم نیمه شعبان در ایران نسبت به کشورهای دیگر پر رونق‌تر است.تدارکات ویژه‌ای که دولت و مردم برای این روز می‌بینند، بسیار وسیع است.

چراغانی‌های وسیع، برگزاری جشن، مولودی‌ خوانی های عمومی و پخش شربت و شیرینی که بسیاری از آن‌ها از سوی مردم و هیات‌های مردمی انجام می‌شود، برای یادبود این روز برگزار می‌شود. این روز در ایران، روز جهانی مستضعفان نامیده می‌شود.

عراق

از آنجا که بر اساس احادیث شیعیان، زیارت حسین بن علی اهمیت زیادی دارد از این رو جشن نیمه شعبان را در این شهر و در کنار حرم حسین بن علی برگزار می‌کنند.بسیاری از این زائران پیاده به کربلا می‌روند.قربانی کردن، چراغانی، غذا دادن به فقرا، عیدی دادن و دیدوبازدید هم در این روز انجام می‌شود.

مصر

در مصر علاوه بر شیعیان، سنی‌ها نیز این روز را جشن می‌گیرند. مولودی‌خوانی مهمترین برنامهٔ جشن نیمه شعبان در مصر است.

بحرین

این روز در تقویم رسمی کشور تعطیل نیست،اما بحرین در این روز به صورت نیمه تعطیل است.عیدی دادن، دعا و مولودی‌خوانی در مسجدها و خوردن شام ویژه این شب از کارهایی است که بحرینی‌ها انجام می‌دهند.

یمن

در یمن مردم در خیابان به جشن گرفتن این روز می‌پردازند و رقص خنجر انجام می‌دهند.

هند

مسلمانان هند بر این باورند که خدا آینده تمام مردان را با احتساب تمام اعمال گذشته آنها در شب برات (نیمهٔ شعبان) رقم می‌زند. در واقع شب برات به معنی شب بخشش یا روز کفاره است.

شیعیان آن را به عنوان شبی که دوازدهمین و آخرین امامشان، امام ابو محمد قاسم (حضرت مهدی) متولد شده‌است، جشن می‌گیرند. مردم دعا و نماز می‌خوانند و تمام شب قرآن مقدس را تلاوت می‌کنند به این امید که خداوند اعمال آن‌ها را ببخشد.

مسلمان در اوایل صبح به گورستان‌ها سر می‌زنند و گل می‌برند و فاتحه می‌خوانند برای آرامش نزدیکان درگذشته‌شان.

این جشنواره در روز سیزده و یا چهاردهم ماه شعبان در تقویم اسلامی و یا پانزده روز قبل از شروع ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود. روزی که به عنوان لیالی برات شناخته می‌شود، به معنی شب آزادی است.

در این شب، پیامبر به هر خانه سر می‌زند و مشکلات و درد و رنج بشریت را آسان می‌کند. با توجه به افسانه‌ای در ارتباط با شب برات یک درخت در بهشت است که نام همه مردم در برگ ها نوشته شده و اگر در این شب یک برگ با نام یک شخص می‌افتد، به شدت اعتقاد بر این است که آن شخص در سال جاری خواهد مرد.

همچنین گفته شده که این شب گرامی داشته می‌شود چون پیامبر به شهر مقدس مکه وارد شدند. جشن همهٔ مساجد با رشته‌ای از لامپ‌ها و کاغذهای رنگی، روشن می‌شود.

مساجد پر از جمعیت می‌شود که نماز و دعا می‌خوانند. کراکرها، مثل ستاره‌ها افزایش زیبایی آسمان تاریک می‌شوند. هزاران شمع و رشته لامپ الکتریکی خانه‌ها و خیابان‌ها را روشن می‌کنند و در نتیجه یک محیط شاد ایجاد می‌شود.

قرآن کریم خوانده شود و آهنگ‌ های معنوی در تمام طول شب برات خوانده می‌شود. مردم پول‌ دار سخاوتمندانه پول، لباس و چیزهای به نام درگذشته گانشان و به نیت آرامش روح آنها، به نیازمندان اهدا کنند.

به طور کلی اعتقاد بر این است که اگر شخص قاطع تمام شب را دعا بخواند و طلب آمرزش کند، بخشیده خواهد شد. برخی از مسلمان رزه می‌گیرند و نمازهای مستحبی می‌خوانند این شب به تعداد موها و پشم‌های چهارپایان بندگانش را از آتش جهنم آزاد می‌کند و زمان‌های مرگ را ثبت و روزی‌های یک سال را تقسیم می‌کند و همه آنچه را که در طول سال واقع می‌شود نازل می‌سازد.

روابط عمومی تبلیغات اسلامی شهرستان اشکذر – ۱۴۰۰/۱/۸

” همه گیری کرونا؛ توجه بیشتر به سلامت مردان”

روز چهارم : سرطان های شایع مردان و مراقبت های پیشگیرانه در دوره کرونا

براساس تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۱۸ شایع ترین سرطان های مردان به ترتیب: سرطان معده، پروستات، کولورکتال، مثانه و ریه می باشد.

سرطان پروستات :

   سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطانها در مردان است. این بیماری در مردان زیر ۴۰ سال نادر است و احتمال ابتلا به مردان بالای ۵۰ سال افزایش می یابد. از هر ۱۰ نفر مبتلا به سرطان پروستات، ۶ نفر سن بالای ۶۵ سال دارند و با شیوع بیشتری در مردان بالای ۶۵ سال دیده می شود. معمولا سرطان پروستات به آرامی رشد می کند و در ابتدا به غده پروستات محدود است که ممکن است آسیب جدی ایجاد نکند. با اینکه برخی از انواع سرطان پروستات به آرامی رشد می کنند و ممکن است به درمان نیازی نداشته باشند، برخی از انواع آن تهاجمی هستند و می توانند به سرعت پخش شوند.

   پزشک با درخواست آزمایش خون و کنترل مرتب آنتی ژن اختصاصی پروستات(PSA) و همچنین معاینه، می تواند سرطان پروستات را به موقع تشخیص دهد اگر یکی از این موارد مطرح کننده احتمال وجود سرطان پروستات باشند، برای اطمینان از تشخیص، اقدامات بیشتری مانند نمونه برداری و جراحی توصیه می شود.

  از دیگر راه های تشخیصی می توان به سونو گرافی داخل رکتومی یا ام آر آی ( MRI) اشاره کرد که وجود هر گونه تغییر غیر طبیعی را در پروستات نشان می دهد.

  این بیماری که در مراحل اولیه، هنگامی که هنوز محدود به غده پروستات است، تشخیص داده شود شانس بیشتری برای درمان موفق دارد. بنابراینانجام آزمایشات منظم برای تشخیص به موقع، حیاتی هستند. تقریباً تمام افرادی که در مراحل یک تا سه تشخیص داده می شوند. ۵ سال یا بیشتر زنده می مانند و با درمان های موجود حتی آینده بهتری برای مبتلایان متصور هستیم. در مورد مرحله ۴ سرطان ۳۱% از افراد ۵ سال زنده می مانند و این تعداد ممکن است با پیشرفت روش های درمانی افزایش یابد. در نظر داشته باشید که سرطان پروستات معمولاً علاما خاصی ندارد اما اگر علامتی داشته باشد اغلب به شکل مشکلاتی در تخلیه ادرار تظاهر می کند.

” همه گیری کرونا؛ توجه بیشتر به سلامت مردان”

روز هفتم : گرامیداشت مقام پدران و توجه بیشتر به سلامت آنان در دوره کرونا

     بیمارهای سالمندی مردان

     گذار اپیدمیولوژیک و تغییرات شدید شیوه ی زندگی و شهر نشینی در سال های اخیر منجر به افزایش قابل توجه امید به زندگی شده است. در ایران امید به زندگی از ۴۰ سال در حدود ۷۰ سال پیش به ۷۴٫۶ سال برای مردان و ۷۸ سال برای زنان رسیده است. بالارفتن سن با مشکلات زیادی نیز همراه است که مهمترین آن کاهش نرخ تولید یک کشور و افزایش مشکلات سلامتی ویژه ی سالمندان می باشد. پیش بینی می شود که جمعیت سالمند کشور تا ۵ سال آینده ۱۰٫۵% باشد و در سال ۲۰۵۰ به بیش از ۲۱% افزایش یابد، لذا برنامه ریزی دقیق برای مدیریت مشکلات ناشی از این افزایش چشمگیر افراد سالمند، باید در دستور کار سیاستگزاران سلامت قرار گیرد.

     اگرچه مشکلات سلامتی افراد سالمند در حال حاضر مشکل عمده ی سلامتی کشور ایران نیست ولی مطالعات نشان داده اند که کیفیت زندگی از لحاظ سلامتی در افراد سالمند در ایران نسبت به سایر گروه های سنی پایین تر بوده و این مهم لزوم توجه بیشتر به این گروه سنی را تأکید می کند.

   طبق جدید ترین گزارش بار بیماری ها، ۱۰ مشکل اساسی سلامتی مردان سالمند ایرانی به ترتیب شامل بیماری ایسکمیک قلب، سکته های مغزی، دیابت نوع ۲، آلزایمر، COPD، پرفشاری خون، کم شنوایی، سرطان معده، عفونت های ریوی و سرطان پروستات می باشد و ۵ عامل خطر بروز این مشکلات نیز به ترتیب شامل پرفشاری سیستولیک خون، قند خون بالا، استعمال دخانیات، اضافه وزن ، چاقی و آلودگی هوا است.

پیام هایی برای افراد مسن یا دارای بیماری زمینه ای و مراقبین آنها :

  • افراد مسن، بویژه آنان که مشکلات شناختی یا دمانس دارند، در شرایط سخت طغیان بیماری و قرنطینه، بیشتر دچار اضطراب، خشم، استرس، بیقراری و انزواطلبی می شوند. حمایت های عملی و روانی خانواده، مراقب و پرسنل بهداشتی درمانی برای آنها لازم است.
  • دستورالعمل های ساده برای کم کردن خطر ( شستن دست، …) را به زبانی روشن، محترمانه، صبورانه و قابل فهم در اختیار آنان قرار دهید. زمانی که لازم شد موضوع را تکرار کنید. می توانید از نمایش، تصویر یا نوشته نیز برای انتقال اطلاعات کمک بگیرید. از سایر افراد خانواده برای دادن این اطلاعات کمک بگیرید.
  • اگر بیماری زمینه ای دارید، از دسترسی به داروها، آذوقه و خدمات مورد نیاز خود اطمینان حاصل کنید. اطمینان حاصل کنید که داروی مورد نیاز مصرف دو هفته را دارید. برای مسائلی که ممکن است بصورت فوری برای شما پیش بیاید، آمادگی داشته باشید.
  • فعالیت ساده فیزیکی و ورزشهای سبک داشته باشید. حفظ فعالیت فیزیکی به کاهش احساس دلزدگی کمک می کند.
  • فعالیت های روتین خود را حفظ کنید یا روتین های جدید ایجا کنید. این فعالیتها می تواند شامل نظافت، نرمش، نقاشی، خواندن و … باشد و با عزیزان خود از طریق تلفن یا ویدئو در ارتباط باشید.