

دربرگزاری مراسم نیمه شعبان فقط مختص به ایران نیست. از دیگر کشورهایی که چنین مراسمی آن هم به شکل وسیع برپا میکنند، میتوان به کشورهای عراق،لبنان، مصر، بحرین، یمن و آذربایجان اشاره کرد.
همچنین کشورهایی مانند هند، پاکستان، امارات متحده عربی، تونس و مراکش که در آنها شیعیان در اقلیتند نیز مراسم وسیعی به همین مناسبت برگزار میشود.
حقیقت امر این است که آن چه که بیش از همه برگزاری مراسم نیمه شعبان را آسان تر میکند، اعتقاد برخی از فرقه های مهم اهل تسنن به حجت بن حسن و ظهور اوست.
ایران
مراسم نیمه شعبان در ایران نسبت به کشورهای دیگر پر رونقتر است.تدارکات ویژهای که دولت و مردم برای این روز میبینند، بسیار وسیع است.
چراغانیهای وسیع، برگزاری جشن، مولودی خوانی های عمومی و پخش شربت و شیرینی که بسیاری از آنها از سوی مردم و هیاتهای مردمی انجام میشود، برای یادبود این روز برگزار میشود. این روز در ایران، روز جهانی مستضعفان نامیده میشود.
عراق
از آنجا که بر اساس احادیث شیعیان، زیارت حسین بن علی اهمیت زیادی دارد از این رو جشن نیمه شعبان را در این شهر و در کنار حرم حسین بن علی برگزار میکنند.بسیاری از این زائران پیاده به کربلا میروند.قربانی کردن، چراغانی، غذا دادن به فقرا، عیدی دادن و دیدوبازدید هم در این روز انجام میشود.
مصر
در مصر علاوه بر شیعیان، سنیها نیز این روز را جشن میگیرند. مولودیخوانی مهمترین برنامهٔ جشن نیمه شعبان در مصر است.
بحرین
این روز در تقویم رسمی کشور تعطیل نیست،اما بحرین در این روز به صورت نیمه تعطیل است.عیدی دادن، دعا و مولودیخوانی در مسجدها و خوردن شام ویژه این شب از کارهایی است که بحرینیها انجام میدهند.
یمن
در یمن مردم در خیابان به جشن گرفتن این روز میپردازند و رقص خنجر انجام میدهند.
هند
مسلمانان هند بر این باورند که خدا آینده تمام مردان را با احتساب تمام اعمال گذشته آنها در شب برات (نیمهٔ شعبان) رقم میزند. در واقع شب برات به معنی شب بخشش یا روز کفاره است.
شیعیان آن را به عنوان شبی که دوازدهمین و آخرین امامشان، امام ابو محمد قاسم (حضرت مهدی) متولد شدهاست، جشن میگیرند. مردم دعا و نماز میخوانند و تمام شب قرآن مقدس را تلاوت میکنند به این امید که خداوند اعمال آنها را ببخشد.
مسلمان در اوایل صبح به گورستانها سر میزنند و گل میبرند و فاتحه میخوانند برای آرامش نزدیکان درگذشتهشان.
این جشنواره در روز سیزده و یا چهاردهم ماه شعبان در تقویم اسلامی و یا پانزده روز قبل از شروع ماه مبارک رمضان برگزار میشود. روزی که به عنوان لیالی برات شناخته میشود، به معنی شب آزادی است.
در این شب، پیامبر به هر خانه سر میزند و مشکلات و درد و رنج بشریت را آسان میکند. با توجه به افسانهای در ارتباط با شب برات یک درخت در بهشت است که نام همه مردم در برگ ها نوشته شده و اگر در این شب یک برگ با نام یک شخص میافتد، به شدت اعتقاد بر این است که آن شخص در سال جاری خواهد مرد.
همچنین گفته شده که این شب گرامی داشته میشود چون پیامبر به شهر مقدس مکه وارد شدند. جشن همهٔ مساجد با رشتهای از لامپها و کاغذهای رنگی، روشن میشود.
مساجد پر از جمعیت میشود که نماز و دعا میخوانند. کراکرها، مثل ستارهها افزایش زیبایی آسمان تاریک میشوند. هزاران شمع و رشته لامپ الکتریکی خانهها و خیابانها را روشن میکنند و در نتیجه یک محیط شاد ایجاد میشود.
قرآن کریم خوانده شود و آهنگ های معنوی در تمام طول شب برات خوانده میشود. مردم پول دار سخاوتمندانه پول، لباس و چیزهای به نام درگذشته گانشان و به نیت آرامش روح آنها، به نیازمندان اهدا کنند.
به طور کلی اعتقاد بر این است که اگر شخص قاطع تمام شب را دعا بخواند و طلب آمرزش کند، بخشیده خواهد شد. برخی از مسلمان رزه میگیرند و نمازهای مستحبی میخوانند این شب به تعداد موها و پشمهای چهارپایان بندگانش را از آتش جهنم آزاد میکند و زمانهای مرگ را ثبت و روزیهای یک سال را تقسیم میکند و همه آنچه را که در طول سال واقع میشود نازل میسازد.
روابط عمومی تبلیغات اسلامی شهرستان اشکذر – ۱۴۰۰/۱/۸
اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اشکذر به مناسبت ماه مبارک رمضان، مسابقه ضیافت نور را برگزار میکند. مهلت پاسخ به سوالات پایان ماه رمضان و نحوه ارسال پاسخ ها، ارسال متنی آنها به شماره درج شده در پوستر در پیام رسان واتساپ می باشد.
اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اشکذر در نظر دارد به مناسبت میلاد حضرت ولی عصر (عج) مسابقه ای برگزار کرده و به برندگان به قید قرعه جوایز ارزنده ای اهدا کند.
سوالات به شرح ذیل می باشد.
۱- آیه ای از قرآن در مورد امام زمان (عج) همراه با ترجمه بنویسید.
۲- سه مورد از وظایف منتظر واقعی امام زمان (عج) را ذکر کنید.
۳- سه مورد از انتظارات امام زمان (عج) نسبت به شیعیانش را بنویسید.
۴- چهار دعا یا زیارت در رابطه با امام زمان (عج) را فقط نام ببرید.
۵- چهار مورد از اعمال شب نیمه شعبان را ذکر کنید.
عموم شهروندان شهرستان اشکذر می توانند با پاسخ به همین مطلب و درج نام و نام خانوادگی، کد ملی و شماره همراه خود در این مسابقه شرکت نمایند. یا پاسخ و اطلاعات خود را به شماره ۴۶۱۲-۳۷۴-۹۱۳ در فضای مجازی ارسال نمایند.
مهلت مسابقه نیز تا ۳۱ فروردین ماه می باشد.
روابط عمومی تبلیغات اسلامی شهرستان اشکذر
روز گذشته مورخ ۵ مهرماه، طی مراسمی پیش از برگزاری نماز جمعه در مصلی شهر اشکذر، با حضور امام جمعه اشکذر، فرمانده نیروی انتظامی و فرمانده ناحیه مقاومت بسیج و رئیس و کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اشکذر، از آقایان غلامرضا جعفری به عنوان پیرغلام و مسئول هیئت عزاداری عاشورای اسلام آباد رستاق، محمدرضا بابارحیم به عنوان پیرغلام و عضو هیئت حضرت جوادالائمه (ع) اشکذر و محمدحسن باقری به عنوان رئیس محترم شورای هیئات مذهبی شهرستان اشکذر، تقدیر و تشکر به عمل آمد و هدایایی به یادگار به این عزیزان خادم امام حسین (ع) تقدیم گردید.
امام خمینی (ره): «مسأله تبلیغات یک امر مهمی است که می شود گفت که در دنیا در رأس همه امور قرار گرفته است، و می توان گفت که دنیا بر دوش تبلیغات است… باید با تبلیغات صحیح، اسلام را آن گونه که هست به دنیا معرفی نمایید … توجه داشته باشید که بالاترین چیزى که مىتواند این انقلاب را در این جا به ثمر برساند و در خارج صادر کند، تبلیغات است، تبلیغات صحیح.»
تبلیغات، به معنای مجموعه اعمال گفتاری، نوشتاری، رفتاری و تصویری است که به منظور نفوذ و تاثیر گذاری در شخصیت، افکار، عقاید و احساسات مخاطبان سازماندهی می شود و برای جهت بخشیدن به آنان در راستای هدف ومقصدی مشخص، هویت پیدا می کند. تبلیغات در بینش و فرهنگ اسلامی از جایگاه رفیع و ویژهای برخوردار است.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نهاد شورای عالی تبلیغات اسلامی در اول تیرماه ۱۳۶۰ به صورت نهادی منسجم، مستقل و وابسته به ولایت فقیه با اراده امام (ره) و به منظور پرداختن به امر تبلیغات به وجود آمد.
این نهاد انقلابی در سیر تکاملی خود، در ۱۴/۱/۱۳۶۸ با دست خط مبارک امام خمینی (ره) به سازمان تبلیغات اسلامی تغییر نام یافت و آیتالله جنتی از سوی ایشان به ریاست این سازمان برگزیده شد.
تصویب وظایف اساسی سازمان تبلیغات اسلامی
پس از ارتحال امام (ره) و پایان هشت سال دفاع مقدس، ضرورت گسترش فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی دو چندان شد و رهبر آگاه و دلسوز انقلاب اسلامی در دیدار با مبلغان، مسئولان و کارگزاران فرهنگی کشور برای تبلیغ و استفاده از راه های نوین تبلیغ تأکید ورزیدند تا آن که درتاریخ ۱۱/۴/۷۱ مقام معظم رهبری هیأت امنای سازمان تبلیغات اسلامی را تعیین و آیتالله جنتی را به ریاست هیأت امنا انتخاب فرمودند و در تاریخ ۸/۴/۷۱ حجتالاسلام و المسلمین محمدی عراقی را به عنوان رئیس سازمان منصوب کردند.
از اقدامات اولیه هیأت امنا، تصویب وظایف اساسی سازمان بود که توسط مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۶/۱۲/۱۳۷۱ به سازمان تبلیغات اسلامی ابلاغ شد. وظایف سازمان در ۲۱ مورد به شرح زیر تدوین شده است:
۱- سیاستگذاری، برنامهریزی، هدایت، سازماندهی، پشتیبانی و نظارت بر تبلیغات دینی مردمی.
۲- زمینهسازی برای سازمان یافتن نیروهای مؤمن و پیدایش تشکلهای لازم و برنامهریزی و هماهنگی به منظور تقویت و هدایت مداوم انجمنهای اسلامی و جمعیتهای مشابه و نظارت بر فعالیت آنها در جهت ارتقاء کیفیت حضور نیروهای حزبالله در صحنههای فرهنگی و اجتماعی.
۳- تلاش در جهت احیا و اشاعه معارف، فرهنگ و تاریخ تشیع از همه راههای ممکن با تأکید بر وحدت تمام مذاهب اسلامی و حراست از آن، با همکاری مراجع و نهادهای ذیربط.
۴- تحقیق و بررسی در خصوص تبلیغات سوء و تهاجم فرهنگی دشمنان و شناسایی و تحلیل ترفندهای تبلیغی علیه اسلام و انقلاب اسلامی، با هماهنگی سایر دستگاههای ذیربط و ارائه سیاستهای لازم در جهت خنثیسازی آنها و تنویر افکار عمومی.
۵- انجام مطالعات راهبردی و بررسیهای کاربردی در زمینه نیازهای فرهنگی اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان و طراحی برنامهها و شیوههای تبلیغی نوین و اصلاح و احیای روشهای سنتی در تبلیغات اسلامی.
۶- تدوین و انتشار کتب و نشریات مناسب و ضروری به منظور معرفی فرهنگ و تمدن اسلامی و تبیین مواضع انقلاب اسلامی و انجام پژوهشهای لازم به ویژه در زمینه نظام تربیتی، مبانی سیاسی، اقتصادی، فرهنگی حکومت اسلامی وحمایت از پژوهشگران متعهد.
۷- تلاش در جهت هدایت افکار عمومی با استفاده از رسانه های همگانی و فعالیت مستقیم رسانه ای در صورت لزوم.
۸- شناسایی، معرفی آثار نمونه فرهنگی، هنری افراد و شبکه های تبلیغی- مردمی ِ جامعه اسلامی، تهیه، عرضه فراوردهها و آثار نمونهی فرهنگی – هنری در جهت ارائه الگوهای مناسب هنرمندان متعهد ، انقلابی و حمایت از آنان.
۹- برنامهریزی، زمینهسازی و انجام اقدامات لازم برای هر چه فعالتر شدن افراد تأثیرگذار، مانند: روحانیون، دانشگاهیان، معلمان و هنرمندان در جهت رشد فرهنگ اسلامی و مقابله با آثار نامطلوب فرهنگهای بیگانه.
۱۰- برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی در برگزاری هر چه بهتر مراسم و شعائر انقلابی و دینی در داخل و خارج از کشور با مشارکت کلیه نهادهای مردمی و دولتی.
۱۱- همکاری با وزارتخانهها، دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادهای انقلابی، به منظور تعمیق و گسترش فرهنگ و معارف اسلامی در محیط سازمانهای دولتی و نهادهای انقلابی.
۱۲- تأسیس و اداره مؤسسات آموزشی و مراکز دانشگاهی در جهت تربیت مبلغان کارامد، هنرمندان متعهد و مربیان دینی.
۱۳- تأسیس مراکز اطلاعرسانی تخصصی، تبلیغی و دینی .
۱۴- سازماندهی و اعزام مبلغ در سراسر کشور به ویژه مناطق محروم با همکاری روحانیت و مردم.
۱۵- سازماندهی و اعزام مبلغ و مربی به خارج از کشور با همکاری مراجع ذیربط.
۱۶- هدایت و حمایت انجمنهای اسلامی و تشکلهای اسلامی- مردمی خارج از کشور و نظارت بر آنها.
۱۷- برنامهریزی فرهنگی و تبلیغی جهت ایرانیان و علاقهمندان فرهنگ فارسی در خارج از کشور ضمن تأکید بر خدمات متقابل اسلام و ایران، با همکاری و هماهنگی مراجع ذیربط.
۱۸- برگزاری کنفرانسها، جشنوارهها و نمایشگاههای بینالمللی مردمی در داخل و خارج از کشور به منظور تعمیق و گسترش معارف اسلامی و فراهم کردن زمینه شرکت هنرمندان و شبکههای تبلیغی- مردمی در کنفرانسها، نمایشگاهها و جشنوارههای فرهنگی.
۱۹- انجام همکاریهای فرهنگی – تبلیغی با مراکز اسلامی و فرهنگی داخل کشور و مراکز اسلامی و فرهنگی خارج از کشور در راستای اهداف سازمان و به منظور تأمین ارتباط افراد و مراکز اسلامی و فرهنگی- مردمی داخل کشور با سایر ملل و ایجاد زمینههای فرهنگی برای تألیف قلوب آنان با هماهنگی سایرمراجع ذیربط.
۲۰- نظارت بر ترجمه متون دینی و تعیین ضوابط و مقررات مربوطه به تهیه، ترجمه و انتشار این متون جهت استفاده در خارج از کشور.
۲۱- نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم و انجام فعالیتهای قرآنی از طریق تربیت مربی، تدوین جزوات آموزشی و همکاری با وزارتخانههای زیربط جهت گسترش آموزش و معارف قرآن کریم.
مقام معظم رهبری، در مورد سازمان تبلیغات فرموده اند: «ما معتقدیم این مجموعه ای که امروزه به عنوان سازمان تبلیغات اسلامی گرد هم آمده اند، بالاترین و منسجم ترین مجموعه ای است که در طول تاریخ تبلیغاتمان داشته ایم. چهره نورانی اسلام را برای جهانیان روشن نمایید که اگر این چهره با آن جمال جمیل که قرآن و سنّت در همه ابعاد به آن دعوت کرده اند، از زیر نقاب مخالفان اسلام و کج فهمی های دوستان خودنمایی نماید، اسلام جهانگیر خواهد شد».
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآنی استان یزد با تأکید بر حمایت مادی و معنوی از مؤسسات قرآنی گفت: متأسفانه اکثریت خانوادهها آموزش قرآن را جزئی از سبد اصلی خانوار نمیدانند.
به گزارش پایگاه خبری قرآنی استان یزد، حجتالاسلام حمیدرضا مطهریان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکلهای مردمی، فرهنگی قرآن و عترت استان یزد، ۱۱ خردادماه در دیدار اعضای هیئت مدیره با محمدعلی طالبی، استاندار یزد با اشاره به فعالیت ۱۲۰ مؤسسه در سطح استان اظهار کرد: این اتحادیه در استان یزد و چهارمحال و بختیاری به صورت اتحادیه واحد تشکیل شده و این در حالی است که در سطح کشور دو اتحادیه به صورت جداگانه فعالیت دارند.
وی ادامه داد: اخیراً در مجمع قرآنی که در محل اتحادیه برگزار شد قریب به اکثریت اعضا توافق بر فعالیت یک اتحادیه داشتند و از نکات مثبت است که در یزد اتفاق افتاده و این اتفاق را ناشی از عدم اختلاف سازمان تبلیغات و ارشاد و اتحاد و انسجام اعضای این اتحادیه میدانم.
حجتالاسلام مطهریان افزود: اداره کل تبلیغات اسلامی استان همه فعالیتهای قرآنی این اداره را به اتحادیه واگذار کرده و این اتحادیه بین مؤسسات بسته به تخصصی که دارند توزیع میکند و اداره ارشاد نیز در حال پیگیری هستیم و بعضی از فعالیتها در حال واگذاریست.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه بهترین مکان برون سپاری فعالیتهاست گفت: اتحادیه شکل گرفته از تشکلهای قرآنی مردمی که با علاقه در حال فعالیت هستند به نحوی که اگر مبلغی به این مؤسسات داده شود چند برابر خروجی خواهد داشت و در صورت نیاز خود هزینه میکنند تا فعالیت قرآنی اجرایی شود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکلهای مردمی، فرهنگی قرآن و عترت استان یزد برگزاری کلاسهای قرآنی ویژه مناطق محروم، تشکیل مجمع قرآنی در استان را جمله برنامهها اعلام کرد و گفت: مشکلات مالی و مالیاتی، پرداخت حقوق پرسنل و نداشتن درآمد مستمر از مشکلات عمده اکثر موسسات در استان است.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه اکثریت خانوادهها اکنون آموزش قرآن را در سبد اصلی خانوار نمیدانند گفت: مؤسسات نیاز به حمایت مادی و معنوی دارند چرا که بار بزرگ قرآنی که در حال حاضر لازم است، از دوش دولت بردارند و در خدمت قرآن باشند.
مطهریان افزود: بازدید از ۴۰ مؤسسه و خانه قرآن در سطح شهر و استان، تشکیل ۳۰ جلسه هیئت مدیره تا پایان سال ۹۷ و ۱۵۰ مصوبه، برگزاری مسابقات در فضای مجازی، ماهنامه الکترونیکی اتحادیه، برگزاری ۱۰ همایش بزرگ جامعه قرآنی به مناسبت دهه فجر، برگزاری کارگاههای آموزشی، توزیع دو هزار جلد قرآن بین مؤسسات، تجلیل از معلمان قرآن کریم از دیگر اقدامات این اتحادیه است.
وی برگزاری مجمع خیرین قرآنی برای اولین بار در استان یزد، تشکیل صندوق حمایت از مؤسسات و فعالان قرآنی و اعطای بیش از ۵۰۰ فقره وام قرضالحسنه از سال ۸۹تاکنون، برگزاری آزمون قرآن و عترت با حضور بیش از ۷ هزار نفر در استان را از دیگر اقدامات برشمرد.
در ادامه استاندار یزد در این دیدار که “احمد ترحمی” معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار نیز حضور داشت، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان گفت: فضای فکری، سبک زندگی و شرایط امروز جامعه ایجاب میکند تعالیم دینی و ارزشهای فرهنگی را با زبان نو و قابل درک و فهم به نسل جدید منتقل نماییم و در حوزه قرآنی نیز باید فراتر از وضع موجود تلاش کنیم.
“محمدعلی طالبی” ادامه داد: می توان قرآن را محور فعالیتها در بسیاری از کارهای هنری و امور فرهنگی، اجتماعی قرار داد و به نوعی در حوزه هنر، از نقاشی و خوشنویسی گرفته تا هنرهای جدید و تجسمی، با محوریت قرآن و اندیشه های قرآنی، کارهای بزرگ و اثربخشی انجام داد.
وی نقش مؤسسات قرآنی در جذب هنرمندان رشتههای مختلف با محوریت قرآن را فراتر از علاقه مندان به حفظ و قرائت قرآن دانست و افزود: تعالی بسیاری از هنرها مرهون قرآن است و با توجه به هم افزایی موجود در استان در این زمینه و وجود منابع و اعتبارات مناسب در این خصوص، باید محصولات قرآنی به معنای عام در حوزه فرهنگی و هنری عرضه شود و از طریق نمایشگاهها در اختیار جامعه قرار گیرد.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تشکیل اتحادیه و موسسات قرآنی با این ویژگیها در جهت عهده دار شدن موضوعات قرآنی به ویژه ایجاد انسجام در حوزه تشکلهای زیرمجموعه سازمان تبلیغات اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، کاری ارزشمند است.
“طالبی” در ادامه در پاسخ به درخواست اعضای هیئت مدیره اتحادیه قرآنی استان در خصوص واگذاری برنامههای قرآنی دستگاهها و ادارات استان به این اتحادیه، گفت: اتحادیه طرحهای پیشنهادی خود در این خصوص که ادارات و دستگاهها میتوانند دنبال کنند را ارائه دهد تا به آنها ابلاغ شود.
عالی ترین مقام اجرایی استان در خصوص پیشنهاد بازدید دوره ای از مؤسسات قرآنی استان نیز خاطرنشان کرد: بنای کار بر این است که بازدید از موسسات قرآنی هر ماه یک بار انجام شود و قطعاً برکات این امر در فعالیتها و برنامههای ما تجلی می یابد.
وی با اعلام آمادگی برای حضور در مجمع عمومی اتحادیه استان، افزود: با توجه به شرایطی که در سال جاری وجود دارد، از منظر مالی از طرحهای ویژه قرآنی تا آنجا که بتوانیم حمایت خواهیم کرد.
استاندار یزد در ادامه پیشنهاد داد: با توجه به هم افزایی و همراهی دستگاههای دولتی و اتحاد و انسجام موجود در استان، پیشنهاد در جهت انجام اقدامات لازم جهت استقلال مالی اتحادیه قرآنی استان توسط خود اتحادیه ارائه شود تا برای ایجاد منابع درآمدزا کمکهای لازم انجام و سرمایه گذاری همراه با درآمد مناسب ایجاد شود تا بخشی از هزینههای جاری و اعتبارات اتحادیه قرآنی از این منابع تامین گردد.
“طالبی” در پایان سخنان خود با اشاره به درخواست اعضای هیئت مدیره اتحادیه قرآنی استان در خصوص جایگاه قانونی برای صدور مجوز توسط اتحادیه، گفت: امروزه در دنیا صدور مجوزها توسط تشکلهای صنفی صورت می گیرد و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم، بنابراین اتحادیه در این خصوص پیشنهادات خود را اعلام کند و سازمان تبلیغات اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز در این زمینه از نظرات اتحادیه استفاده کنند تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
یادآور میشود در این نشست هر یک از اعضا نظرات و پیشنهادات خود را بیان کردند.
مردم مومن و غیور اشکذر در روز جمعه ۱۰ خردادماه در راهپیمایی روز جهانی قدس حضور پررنگی داشتند.
راهپیمایی روز قدس در اشکذر بعداز اقامه نماز جمعه از مسیر مسجدجامع تا میدان امام حسن این شهر با حضور مسئولین و اقشار مختلف مردم برگزار شد.
تصاویری از این راهپیمایی را در زیر مشاهده می کنید.
با حضور رئیس اداره، معاون سیاسی امنیتی فرماندار و مدیران ادارات شهرستان اشکذر در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان اشکذر، جلسه به مناسبت ارتحال امام خمینی (ره) و قیام ۱۵ خرداد و راهپیمایی روز قدس در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه برگزار گردید.
شیبانی معاون فرماندار، با تاکید بر همکاری و مشارکت تمام ادارات شهرستان در این مراسم، شرکت در راهپیمایی را وظیفه ملی هرکس خواند و گفت باید از تمام قوای نیروی اداری در راستای کار فرهنگی انقلابی بهره برد.
دهقانی رئیس اداره نیز با بیان سخنانی از امام (ره) درباره قیام ۱۵ خرداد و اهمیت روز قدس و سخنانی از رهبر معظم انقلاب در راستای این مراسم، حضور افراد در گروه ها و اشکال مختلف را نکته مهم آن برشمرد. ایشان از امام (ره) نقل کردند که روز قدس مختص فلسطین نیست و روز امت اسلامی است. ایشان نیز مسئله ۱۴ و ۱۵ خرداد را مسئله دینی و ملی نامید.
در پایان جلسه، بعد از تاکید شیبانی معاون فرماندار، بر باشکوه برگزار شدن راهپیمایی و دستور بر اطلاع رسانی همگانی در فضای مجازی و سایت و دیگر راه های ارتباطی، مسیر راهپیمایی روز قدس این طور مشخص شد که در اشکذر از مسجدجامع تا میدان امام حسن (ع) و در کافی آباد خضرآباد مسیر از امامزاده کافی آباد تا روستای بامکان راهپیمایی ادامه خواهدشد.
مراسم مجزایی قبل از اذان مغرب روز ۱۳ خرداد ساعت ۱۸ در حسینیه شهدا اشکذر، روستای ابراهیم آباد رستاق و امامزاده کافی آباد برگزار خواهدشد.
این مراسم ها و راهپیمایی روز قدس با همکاری و حضور هلال احمر ، اورژانس ، نیروهای انتظامی و امنیتی و دیگر ادارات شهرستان برگزار می گردد.
خواهران و برادران روزه دار گرامی، می توانید با پاسخ به سوالات زیر در مسابقه به مناسبت ماه مبارک رمضان که توسط امور فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی اشکذر طراحی شده، شرکت فرمایید.
مهلت ارسال پاسخ ها پایان ماه مبارک رمضان بوده و به ۳۰ نفر از برندگان جوایزی اهدا خواهدشد.
از طریق نظرهای این مطلب، یا ارسال پاسخ ها به شماره ۰۹۱۲۲۵۳۳۷۳۰ در پیام رسان های فضای مجازی به همراه نام و نام خانوادگی و کدملی خود می توانید در این مسابقه شرکت نمایید.
۱- بر چه کسانى روزه واجب نیست؟
۲- چگونه میتوانیم برای روزه گرفتن نیت کنیم؟
۳- فلسفه روزه چیست؟ سه مورد آن را بنویسید.
۴- شب، قصد گرفتن روزه داشتم، اما سحر بیدار نشدم تا نیّت کنم. نزدیک آفتاب از خواب بیدار شدم، آیا روزه ام صحیح است؟
۵- نمى دانم فردا اول ماه رمضان است یا آخر شعبان، آیا گرفتن روزه واجب است؟ به چه نیت روزه بگیرم؟
۶- کسی که از روی فراموشی وسهوا کاری که مبطل روزه است را انجام دهد حکم روزه او چگونه است؟
۷- اگر شب اول ماه رمضان، نیت روزه را فراموش کند و پیش از ظهر یادش بیاید، تکلیف روزه او چیست؟
۸- آیا با شروع اذان مغرب، افطار روزه جایز است؟
۹- آیا مى شود در ماه رمضان، براى فرار از روزه مسافرت کرد؟
۱۰- کسى که پیش از ظهر تصمیم به مسافرت دارد، تکلیف روزه او چه مى شود؟
۱۱- به جهت بیمارى مربوط به لثه، در روز چندین بار از آن خون مى آید؛ ولى گاهى بدون توجّه فرو مى رود، آیا روزه باطل مى شود؟
۱۲- کسى که مى داند یا احتمال مى دهد، در روز غذاى باقى مانده در لاى دندان فرو برده مى شود، آیا لازم است هنگام سحر خلال یا مسواک کند؟
۱۳- اگر شخص روزه دار در اثر فراموشى چیزى بخورد، آیا تذکر دادن به او واجب است؟
۱۴- حکم غرغره کردن براى روزه دار چیست؟
۱۵- آیا مسواک کردن با خمیر دندان، در حال روزه اشکال دارد؟
۱۶- حکم تزریق آمپول و سرم در حال روزه ماه رمضان چیست؟
۱۷- مبطلات روزه را نام ببرید؟
۱۸- آیا ریختن دارو به چشم(مانند قطره چشمى)، روزه را باطل مى کند؟
۱۹- استعمال عطر براى روزه دار، در ماه رمضان چه حکمى دارد؟
۲۰- اگر روزه دار به جهت حالت تهوع، قى کند؛ روزه اش چه حکمى دارد؟
۲۱- حکم کشیدن سیگار و تنباکو در حال روزه چیست؟
۲۲- کسى که مدتى روزه گرفته و نماز خوانده است و بعد بفهمد جنب بوده، تکلیف او چیست؟
۲۳- اگر در ماه رمضان آیه قرآن یا حدیث را به طور سهوى غلط بخواند روزه اش چیست؟
۲۴- اگر کسى با کتابت، دروغى را به نبى اکرم صلى الله علیه وآله یا امامان علیهم السلام نسبت بدهد، آیا روزه اش باطل مى شود؟
۲۵- کسى که پیش از اذان صبح، با حالت احتلام از خواب بیدار مى شود، آیا مى تواند تا نزدیک اذان، غسل نکند و تیمم کند؟
۲۶-آیا فروبردن خلط روزه را باطل میکند؟
۲۷-آیا دیدن هلال ماه به وسیله چشم مسلح وتلسکوپ اعتباردارد؟
۲۸-پنج نوع از کفارات روزه را نام ببرید؟
۲۹-آیا پدر میتواند به فرزند فقیرخود زکات فطره بدهد؟
۳۰-شخص جنبی که درماه مبارک رمضان قبل از اذان صبح به آب دسترسی ندارد وظیفه اش چیست؟