روز چهارم : سرطان های شایع مردان و مراقبت های پیشگیرانه در دوره کرونا
براساس تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۱۸ شایع ترین سرطان های مردان به ترتیب: سرطان معده، پروستات، کولورکتال، مثانه و ریه می باشد.
سرطان پروستات :
سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطانها در مردان است. این بیماری در مردان زیر ۴۰ سال نادر است و احتمال ابتلا به مردان بالای ۵۰ سال افزایش می یابد. از هر ۱۰ نفر مبتلا به سرطان پروستات، ۶ نفر سن بالای ۶۵ سال دارند و با شیوع بیشتری در مردان بالای ۶۵ سال دیده می شود. معمولا سرطان پروستات به آرامی رشد می کند و در ابتدا به غده پروستات محدود است که ممکن است آسیب جدی ایجاد نکند. با اینکه برخی از انواع سرطان پروستات به آرامی رشد می کنند و ممکن است به درمان نیازی نداشته باشند، برخی از انواع آن تهاجمی هستند و می توانند به سرعت پخش شوند.
پزشک با درخواست آزمایش خون و کنترل مرتب آنتی ژن اختصاصی پروستات(PSA) و همچنین معاینه، می تواند سرطان پروستات را به موقع تشخیص دهد اگر یکی از این موارد مطرح کننده احتمال وجود سرطان پروستات باشند، برای اطمینان از تشخیص، اقدامات بیشتری مانند نمونه برداری و جراحی توصیه می شود.
از دیگر راه های تشخیصی می توان به سونو گرافی داخل رکتومی یا ام آر آی ( MRI) اشاره کرد که وجود هر گونه تغییر غیر طبیعی را در پروستات نشان می دهد.
این بیماری که در مراحل اولیه، هنگامی که هنوز محدود به غده پروستات است، تشخیص داده شود شانس بیشتری برای درمان موفق دارد. بنابراینانجام آزمایشات منظم برای تشخیص به موقع، حیاتی هستند. تقریباً تمام افرادی که در مراحل یک تا سه تشخیص داده می شوند. ۵ سال یا بیشتر زنده می مانند و با درمان های موجود حتی آینده بهتری برای مبتلایان متصور هستیم. در مورد مرحله ۴ سرطان ۳۱% از افراد ۵ سال زنده می مانند و این تعداد ممکن است با پیشرفت روش های درمانی افزایش یابد. در نظر داشته باشید که سرطان پروستات معمولاً علاما خاصی ندارد اما اگر علامتی داشته باشد اغلب به شکل مشکلاتی در تخلیه ادرار تظاهر می کند.